Термошайби (TW)

1. Надеждно закрепване

Тъй като диаметъра на термошайбата е оптимален за всички дебелини , тя осигурява надеждно закрепване на плоскостите от поликарбонат към носещата конструкция, дори при ураганни ветрове.
2. Дълговечност

Термошайбите се изработват от UV стабилизиран поликарбонат, което гарантира тяхната устойчивост към въздействието на околната среда.

3. Хидро и топлоизолация

Конструкцията на термошайбата е създадена така, че да гарантира хидро и топлоизолация на връзката. Използването на термошайбите при монтажа на поликарбонатните плоскости към носещата конструкция изключва възможността за протичане и създаване на студен мост през монтажните отвори.

Термошайбите се предглагат в следните цветове:

– прозрачен

– прозрачно син

– прозрачно зелен

– прозрачно червен

– прозрачно жълт

– бял опал

– титан

Поликарбонатната термошайба представлява възел за закрепване на поликарбонатни и други видове плоскости към носещата конструкция.
Тя се състои от:
1) Монолитна шайба от поликарбонат с форма на пресечен конус с диаметър в основата 30мм и диаметър при върха 14мм. Тя е висока 8мм и има централен отвор с вътрешен диаметър 5мм за  самонарезен винт и две вдлъбнатини, разположени симетрично, за отваряне на капачката.
2) Капачка от поликарбонат, която затваря херметично шайбата и предпазва самонарезния винт от въздействието на околната среда.

За да се компенсира за топлинно разширение на плоскостите, отворите в тях трябва да са с 2-3 мм по-големи от диаметъра на винтовете.
При монтаж на плоскости с дължина от повече от 6 м. отворите трябва да се направени по дължина.
Отворите в плоскостта трябва да бъдат най-малко на 4 см от ръба

– Ако е необходимо, този вид профили могат да бъдат направени в различна от стандарта дължина и в цвят по желание на клиента

– Максималната дължина е 12 000 мм.