Съединителен профил (H)

Съединителните неразглобяеми профили са предназначени за свързване на поликарбонатни плоскости и едновременното им закрепване към конструкцията. Тези поликарбонатни профили имат Н-образно напречно сечение и поради това често ги наричат “H-профили”. Произвеждат се от UV стабилизиран гранулат.

Описание:
Цветовата гама на профилите съответства на цветовата гама на поликарбонатните плоскости, която се предлага на европейския пазар – безцветни, сини, зелени, бронзови и бели.
Произвеждат се профили с размери, съответстващи на плоскости с дебелина от 4 мм до 16 мм.

Неразглобяемите профили най-често се използват за монтаж на поликарбонатни плоскости в малки конструкции – там, където дължината на свързване е малка. Те са особено популярни при изграждането на оранжерии.

H-образните прозрачни поликарбонатни профили се използват също при монтаж на външни реклами и интериорни конструкции  и също и за надеждна и ненатрапчива връзка на други видове пластмасови плоскости.

connecting1.jpg

– Ако е необходимо, този вид профили могат да бъдат направени в различна от стандарта дължина и в цвят по желание на клиента
– Максималната дължина е 16 000 мм.

Монтирането на съединителните поликарбонатни профили към конструкцията се извършва с помощта на самонарезни винтове през около 30 см. Желателно е да се използват термошайби, за да се избегне появата на студен термомост.

Отворите трябва да бъдат пробити в профилите предварително, диаметърът им трябва да бъде с 2-3 мм по-голям от този на използваните самонарезни винтове.

 Свързването на плоскостите е елементарно – те просто се вкарват в отворите от двете страни на този профил.

 Огъването на профилите е в съответствие с минималния радиус на огъването на поликарбонатния лист със съответната дебелина.

Готовата конструкция изглежда много хармонично благодарение на пълната идентичност на материала, от който се произвеждат плоскостите и профилите.